Asistenţii, infirmierii şi biologii de Institutul Marius Nasta din Capitală au întrerupt lucrul. Aceştia sunt nemulţumiţi de sporurile pe care le primesc (VIDEO)

Asistenţii, infirmierii şi biologii de Institutul Marius Nasta din Capitală au întrerupt lucrul. Aceştia sunt nemulţumiţi de sporurile pe care le primesc (VIDEO)

UPDATE:La scurt timp, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit despre protestul spontan de la institutul Marius Nasta din București. Ministrul a declarat că ştie despre problemele de acolo, dar problemele trebuie rezolvate între comitetul director şi sindicate.

„Da, este o problemă legată de aplicarea sporurilora vând în vedere că acolo procentul de spor este foarte mare, încă din trecut acordat. Este vorba de o negociere pe care trebuie să o facă comitetul director cu sindicatele”, a afirmat Sorina Pintea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Protest spontan miercuri la Institutul Marius Nasta din Capitală! Asistenţii, infirmierii şi biologi de aici au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea spitalului pentru a protesta faţă de regulamentul de sporuri aprobat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută.

Cadrele medicale susţin că lefurile lor nu vor creşte odată cu legea salarizării, ci vor scădea, în condiţiile în care sporurile de risc au scăzut de la 100% la 54%, scrie Adevărul.

Asistenţii medicali susţin că, din calculele lor, vor pierde la leagă şi 1.400 de lei în urma noilor modificări.

Potrivit regulamentului de sporuri adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, nivelul maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială va fi de 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite.

Ultima oră