Protest anunțat în Piața Victoriei de Ziua Națională a României (FOTO)

Protest anunțat în Piața Victoriei de Ziua Națională a României (FOTO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comunitățile civice #Corupția Ucide,#Rezistența și Inițiativa România au anunțat, pe Facebook, organizarea unui protest antiguvernamental în Piața Victoriei de Ziua Națională a României.

”De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată în descrierea evenimentului creat pe rețeaua de socializare.

Inițiativa vine la o zi după ce Comisia Europeană a făcut public raportul MCV extrem de critic la adresa Guvernului și Parlamentului, iar Parlamentul European a votat o rezoluție privind statul de drept din România.