Iaşi: Sindicaliştii din sănătate vor protesta vineri din cauza haosului din sistemul medical

Iaşi: Sindicaliştii din sănătate vor protesta vineri din cauza haosului din sistemul medical

Iulian Cozianu, liderul Sanitas Iași, a anunțat că vineri sindicaliștii din sănătate vor organiza un protest în fața Prefecturii din cauză că mulţi angajaţi primesc mai puţini bani faţă de luna trecută.

Astfel, Iulian Cozianu susține că legea salarizării a creat haos în spitalele ieşene.

De asemenea, acesta precizează că salariaţii din sistemul medical nu doresc decât revenirea la veniturile din luna ianuarie, informează Hotnews.

„Salariaţii din toate spitalele sunt revoltaţi. Este un haos în sistemul medical, iar legea salarizării a creat inechităţi. Sunt situaţii când oamenii vor primi cu până la 1.300 de lei mai puţin. Cred că vor urma proteste în fiecare zi în spitale, zilnic primesc mesaje de la zeci de angajaţi disperaţi. Vom discuta cu prefectul, pentru a face solicitări la Ministerul Sănătăţii şi la Casa de Sănătate, pentru că situaţia este dramatică. Ministerul a greşit, trebuia o formulă corectă pentru toţi angajaţii. S-a ajuns ca un spital de rang inferior să poată acorda sporurile la nivelul maxim pentru că ordonatorul de credite i-a permis acest lucru, iar spitalele universitare, asa cum sunt cele din judeţul Iaşi, să aibă venituri mai mici decât spitalele de rang inferior”, a afirmat liderul Sanitas Iaşi.