Protestatarii VIOLENȚI de la mitingul din februarie 2017, CONDAMNAȚI la închisoare

Protestatarii VIOLENȚI de la mitingul din februarie 2017, CONDAMNAȚI la închisoare

Dosarul protestelor violente din februarie 2017 a fost transșat, vineri, de procurori. Două achitări și pedepse cu închisoarea, în prima instanță, pentru ultrașii violenți de la mitingul anti-ordonanța 13, din februarie 2017.

Lista completă a persoanelor pentru care s-au pronunțat vineri magistrații Judecătoriei Sector 1, așa cum este prezentată de g4media.ro:

Potrivit deciziei instanţei, în acest dosar au fost condamnaţi la închisoare cu executare: Ionuţ Cristian Dinu – 3 ani, Octavian Gheorghe – 3 ani şi 11 luni, Radu Răzvan Marian – 4 ani şi 6 luni, plus 3.000 lei amendă penală.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, folosirea de obiecte periculoase.

Alţi opt protestatari au primit pedepse cu suspendare: Ştefan Gabriel Lupu – 1 ani şi 4 luni, Alexandru Claudiu Palade – 1 an şi 10 luni, Andrei Cătălin Pavel – 2 ani şi o lună, Andrei Bogdan Fagel – 1 an şi 6 luni, Alexandru Timinschi – 2 ani şi 6 luni, Alexandru Boşcu – 2 ani, Daniel Ionuţ Ion – 2 ani şi 6 luni, Andrei Dumitrescu – 2 ani şi 6 luni. Instanţa a mai dispus ca ei să presteze între 90 şi 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Poliţiei Locale Sector 1 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 1.

Doi tineri – Iancu Alin Alexandru şi Călin Mihai – au primit avertisment, iar Alexandru Moraru a fost achitat.

În cazul lui Robert Liviu Iancu, instanţa a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe 6 luni

In februarie 2017, peste 150.000 de persoane participau la un protest pasnic in fata Guvernului. Insa un grup 50 de persoane a inceput sa-i provoace pe jandarmi si sa instige la violente. Mitingul a degenerat în momentul în care grupul de huligani a început sã arunce cu torþe ºi petarde în jandarmi. Pentru cã nu au reuºit sã îi calmeze, oamenii legii au rispostat atunci cu gaze lacrimogene.

La protestele din 2017, din Piata Victoriei, au fost vazuti mai multi tineri imbracati cu geci cu sigla Rapidului sau cu fularele echipei Dinamo. Potrivit anchetatorilor, huliganii s-ar fi organizat pe un grup de socializare pentru a deturna protestul pasnic.