Proteste în mai multe orașe din țară: Sute de oameni au ieșit în stradă după primele exit-polluri

Proteste în mai multe orașe din țară: Sute de oameni au ieșit în stradă după primele exit-polluri

Sute de persoane au ieșit în stradă, duminică seara, după anunțarea primelor exit-polluri ale alegerilor prezidențiale.

Aproximativ 150 de persoane participă la Iași, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, ei scandând: ”Lăsați-i să voteze” și ”Demisia”. Oamenii s-au strâns, începând cu ora 21.00, în Piața Unirii din centrul Iașiului, acțiunea fiind spontană. Totodată, manifestanții au steaguri tricolore, huiduie și fluieră, relatează Mediafax.

Acțiuni similare au loc, duminică seară, în București, Brașov, Cluj și Sibiu.

Peste 200 de persoane participă la Brașov, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, ei scandând: ”Vrem alegeri corecte” și ”Jos, jos, Guvernul mincinos”.

De asemenea, ei au pancarte cu mesaje precum: ”Eroii nu mor niciodată” și aplaudă. Sediul Prefecturii, unde se află manifestanții, este încercuit de jandarmi, mitingul fiind spontan.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat și în faţa sediului ACL din Sibiu, cântând imnul României şi scandând numele lui Klaus Iohannis, precum şi lozinci precum „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse”.

Ei au steaguri tricolore şi foi A4 pe care au scris mesaje precum „Ghinion, ţara s-a trezit din somn”, „Noi am votat, nu am pontat” şi „Am fost eroi în turul 2”.

De asemenea, participanţii la manifestare strigă „Victorie”, fluieră şi aplaudă.

Manifestanţii cântă Imnul României şi scandează „Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse”, „În Piaţa Mare este sărbătoare”, „Iohannis, nu uita, de astăzi ne conduci ţara”.

De asemenea, aproximativ o sută de persoane protestează în Târgu Mureş, faţă de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale în diaspora, manifestanţii scandând: „Lăsaţi-i să voteze”, în timp ce la Oradea circa 200 de persoane scandează împotriva Guvernului Ponta.