PSD acuză Guvernul PNL că majorează valoarea tichetelor de masă cu doar un ban. Reacția Ministerului Muncii

PSD acuză Guvernul PNL că majorează valoarea tichetelor de masă cu doar un ban. Reacția Ministerului Muncii
Foto: Ministerul Muncii / Facebook

Social-demoratul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a acuzat Guvernul PNL că vrea să majoreze valoarea tichetelor de masă cu doar un ban. În replică, Ministerul Muncii, condus de Violeta Alexandru, a transmis că ultima indexare a acestor tichete a rezultat din calculele făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege.

Marius Budăi: Miniștrii PNL vor să majoreze valoarea tichetelor de masă cu doar un ban

Social-democratul Marius Budăi i-a acuzat pe Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și Violeta Alexandru, ministrul Muncii, că vor să majoreze valoarea tichetelor de masă cu doar un ban, în bătaie de joc la adresa cetățenilor.

„Cîțu și Violeta Alexandru le transmit românilor că nu dau nici măcar doi bani pe ei. (…) Ultima umilință a guvernului PNL la adresa românilor este incredibilă. Vorbim despre creșterea în bătaie de joc – cu un ban – a valorii tichetelor de masă! Fantasticul premier Cîțu și Violeta Alexandru sunt demnitarii care au semnat această nesimțire absurdă. Au crescut valoarea tichetului de la 20 de lei la 20 de lei și un ban”, a susținut Budăi, fost ministru al Muncii.

El a mai ținut să precizeze că Alexandru și Cîțu manifestă dispreț față de români în contextul în care „prețurile alimentelor au crescut între 5 și 15%”.

Ministerul Muncii: Valoarea tichetelor de masă e stabilită în baza unei formule de calcul prevăzută de lege

În replică, Ministerul Muncii a transmis că valoarea tichetelor de masă este stabilită de specialiști, în baza formulei de calcul neschimbată din lege.

„Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masă, cu un ban, a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege”, explică într-un comunicat Ministerul Muncii, condus de Violeta Alexandru (PNL).

Valoarea tichetului de masă, mai precizează sursa citată, e rezultată din „înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, raportat la prevederile art. 33 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018”, se mai arată în comunicat.