Radu Banciu: Cum să te cheme și Gigel, și Știrbu, și să mai fii și analfabet?

Radu Banciu: Cum să te cheme și Gigel, și Știrbu, și să mai fii și analfabet?

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri seară, în cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV, numirea lui Gigel Știrbu la Ministerul Culturii.

”PNLiștii tocmai și-au dat acordul pentru susținerea lui Gigel Știrbu la Ministerul Culturii. 12 decembrie 1983 a murit Amza Pellea, 13 decembrie 1983 a murit Nichita Stănescu. Ei bine, 30 de ani mai târziu, Gigel Știrbu se pregătește să preia cultura română. Este un pas înainte, sigur, că de-aia au trecut atâtția ani”, a explicat Banciu. 

Acesta a povestit apoi reacția lui Andrei Pleșu la auzirea nominalizării lui Știrbu.

”Și există de-aici o mică polemică. Andrei Pleșu, fost ministru al Culturii de altfel, a declarat cu ironie că n-a auzit niciodată de omul ăsta or, la cultură, îmi imaginez, spune Pleșu, ar trebui să apară și niște personaje care au un mic curriculum în domeniu. După mine, zice el, Gigel este foarte pregătit pentru o funcție care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile și în toate instituțiile, unul în plus nu mai contează. La care, replica lui Gigel Știrbu: >, dând cu bățul în baltă că nu era necesar două premii Nobel. Deja aici comite prima gafă. Premiul Nobel nu se poate acorda decât o singură dată, e adevărat, se poate lua pentru două discipline diferite. Până să ajungi tu, neicușorule, acolo, mai bine vezi-ți de gramatică. Și, emoționat, a declarat așa: >. Asta a fost replica lui Gigel Știrbu, care se știam cu musca pe căciulă, purtând și un nume și un prenume de prost. Evident că Pleșu a lovit din plin. Cum dracu să te cheme Gigel și să preiei Cultura, te mai cheamă și Știrbu și mai ești și analfabet. Chiar așa de proști sunt cei care îi numesc pe ăștia?”, se întreabă comentatorul TV. 

Radu Banciu, despre numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Muncii

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament