Radu Banciu, despre greșelile din exprimarea lui Andrei Marga: Când ești politician trebuie să vorbești să nu te priceapă nimeni

Radu Banciu, despre greșelile din exprimarea lui Andrei Marga: Când ești politician trebuie să vorbești să nu te priceapă nimeni

Jurnalistul Radu Banciu a comentat miercuri în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV declarația ministrului Afacerilor Externe Andrei Marga în care acesta anunța pregătirea unui desant prin care să explice în capitalele ţărilor UE reconfigurarea democratică a scenei politice din România. Banciu subliniază stilul confuz al exprimării și mai ales greșelile gramaticale din discursul respectiv.

În legătură cu referendumul, este pregătită, dacă vreţi, o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile, dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România, şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie….” a declat Marga, repetând de mai multe ori o structură.

”Se vede că atunci când ai ajuns politician nu mai reușești să te exprimi, nu mai ai limbajul tău, trebuie să vorbești să nu te priceapă nimeni” a comentat Banciu.

În continuare, realizatorul a citat un răspuns dat de Marga la o întrebare, în care se remarcă un dezacord.

”Reacția mea la afirmațiile respective este simplă: incultura, bădărănia face gura mai slobodă întotdeauna” a mai citat Banciu declarația ministrului.

”Nu mai are importanță, știm cum stăm cu doctoratele astea. Să nu insistăm, să nu deranjăm prea tare” a concluzionat Banciu.

Radu Banciu comentează o declarație a lui Andrei Marga

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22291').select();" id="embed_text_22291" />