Radu Banciu, despre proiectul ce interzice partidele comuniste: De ce s-or teme Ilie Sârbu și Gabriela Firea? Ei sunt la putere de 25 de ani. Nu au reușit să ne ducă într-o altă epocă (VIDEO)

Radu Banciu, despre proiectul ce interzice partidele comuniste: De ce s-or teme Ilie Sârbu și Gabriela Firea? Ei sunt la putere de 25 de ani. Nu au reușit să ne ducă într-o altă epocă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii „Lumea lui Banciu” despre propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist, care a fost depusă la Parlament de către 26 de membri ai PSD, UNPR şi independenţi.

„26 de membrii PSD, UNPR și independenți, printre care Ilie Sârbu, Gabriela Firea, Mihai Fifor, Sorin Ilieşiu, Doina Fedorovici, Constantin Mitu și Alexandru Cordoş, vor să introducă o lege de combaterea comunismului – au înaintat o propunere legislativă pentru interzicerea organizaților politice cu caracter comunist”, a spus Banciu.

„Pentru constituirea unei astfel de organizații sunt prevăzute în România pedepse cu închisoare de la 5 la 10 ani. Inițiativa prevede că: aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani, constituirea unei asemenea organizații se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani. Și tentativa se pedepsește, se menționează în acest act.

Interesant este că, prin prezenta lege, organizațiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul aceste interdicţii este prevenirea reinstaurării în România a regimului totalitar comunist care a funcţionat între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime oficial situat între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei, România fiind totodată unica ţară în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1100 morţi şi peste 3300 răniţi”, explică el.

„Vedeți ce mică este lumea și ce încet trece timpul uneori? Dar oare de ce s-or teme Ilie Sârbu și Gabriela Firea? Le este frică de ce? Ei sunt la putere, ei și alții, de 25 de ani. Nu au reușit deocamdată să ne ducă într-o altă epocă, într-o altă eră. Batem pasul pe loc în continuare și acum ni s-a făcut frică”, a adăugat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre proiectul ce interzice partidele comuniste

Ultima oră