Radu Banciu, soluții pentru criza refugiaților: Primul apel pe care ar trebui să-l facem e la pensionari, cei care, cu un an sau doi în urmă, s-au oferit să ia acasă voluntar câte un maidanez (VIDEO)

Radu Banciu, soluții pentru criza refugiaților: Primul apel pe care ar trebui să-l facem e la pensionari, cei care, cu un an sau doi în urmă, s-au oferit să ia acasă voluntar câte un maidanez (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit în ediția de duminică a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre atitudinea României în fața crizei refugiaților și lipsa de solidaritate a clasei politice, care repetă într-una că țara noastră nu își permite să primească mai mult de 1.700 de imigranți.

“Pentru că situația e complicată și oamenii politici sunt în weekend, ne-am gândit să le oferim soluții pentru această criză a refugiaților. Domnilor, având în vedere că ne ținem tare că nu putem să găzduim decât 1.800 de imigranți, iar Uniuneaa Europeană vrea să ajunfem undeva la peste 6.000, mă gândesc că primul apel pe care ar trebui să-l facem e la pensionari, cei care, cu un an doi în urma, când problema cânilor maidanezi a fost pe agenda de lucru, s-au oferit voluntar să ia câte un suflețel acasă. Țineți minte câte femei pensionare au dus acasă câte un astfel de suflețel pentru a-l scăpa de oprobriul public.

Și lumea a fost de acord cu acest spirit românesc, românul și-a îndeplinit utlilitatea în fața lumii. Multe femei își doreau ca peste papucii de casă să le stea un suflețel. Fac apel în acest sens: niciun acoperiș de pensionar fără sirian”, a declarat Banciu.

Acesta își continuă planul, spunând că statul ar trebui să închirieze niște basculante cu care să fie duși imigranții sirieni, în special în sectoarele sensibile ale Capitalei.

“Cu buletinul să te prezinți în fața blocului și cu o semnătură ai luat sirianul, ai urcat cu el și devine sirianul tău. Poate fi utlizat în zeci de situații de viață. De ce să nu te îngroape sirianul tău? Plus că se vor lega prietenii și amiciții ieșite din comun. Dacă ăștia nu își vor oferi sufletul, atunci cine o va face? Nu toți refugiații au familii, unii le-au pierdut pe mare și uscat. Cei care nu se mai întorc în Siria sau Yemen de frica războiului, să fie primiți aici. Numai Videanu ar putea lua 10-20 de refugiați. Politicienii nu sunt un exemplu de solidaritate, dar dacă vor vedea că oamenii amărâți fac eforturi, atunci poate că se vor solidariza și ei”, a mai spus Banciu.

Radu Banciu, soluții pentru criza refugiaților