Radu Mazăre a ajuns la ÎCCJ pentru audieri în dosarul „Henri Coandă”. Zi de foc, luni, pentru fostul primar

Radu Mazăre a ajuns la ÎCCJ pentru audieri în dosarul „Henri Coandă”. Zi de foc, luni, pentru fostul primar
Foto: Inquam Photos / George Călin

Radu Mazăre a ajuns luni dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în dosarul locuinţelor sociale din campusul „Henri Coandă”, o cauză în care fostul primar al Constanței a fost achitat în primă instanță.

Fostul primar a sosit la sediul ICCJ în jurul orei 9:15, fiind adus cu o dubă a Poliției, scrie Libertatea. Mazăre va fi audiat în dosarul campusului social Henri Coandă în care el şi fratele lui au fost achitaţi în primă instanţă, în urmă cu an.

Decizia nu a fost definitivă, iar procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au făcut apel, care se judecă luni.

Anul trecut, la sfârșitul lunii iunie, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost achitat pentru luare de mită, în dosarul privind cartierul de locuințe sociale „Henri Coandă”, alături de fratele fostului edil, Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Frații Mazăre au fost găsiți vinovați de judecătorii instanței supreme, pentru acuzațiile de fals în declarații și i-au sancționat cu amenzi penale de câte 5.000 de lei.

Tot luni, o comisie a Penitenciarului Rahova trebuie să decidă unde îşi va ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare Radu Mazăre, după expirarea perioadei de carantină.

Tags: