Radu Țincu: Decât să transferăm bolnavii către alte spitale, mai bine mutăm infrastructura la spitalele suport COVID, astfel încât să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică (VIDEO)

Radu Țincu: Decât să transferăm bolnavii către alte spitale, mai bine mutăm infrastructura la spitalele suport COVID, astfel încât să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică (VIDEO)

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a subliniat, vineri seară, în direct pe B1 TV, că „la acest moment trebuie să încercăm să facem eforturi să separăm cât mai mult contaminarea sistemului de sănătate cu pacienții cu coronavirus”. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi,4.026 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat medicul Radu Țincu, vineri seară, în direct pe B1 TV

Referitor la afirmațiile pe care le făcuse anterior, potrivit cărora Guvernul ar urma să facă o mare greșeală în lupta cu COVID-19, medicul Radu Țincu a explicat: „Am pornit de la realitatea faptului că cele 1.040 de paturi de Terapie Intensivă dedicate pacienților cu coronavirus se vor epuiza cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, moment în care va trebui să găsim o soluție pentru pacienții care au coronavirus. Pentru că ei nu pot să rămână pe stradă, nu pot rămâne în fața spitalelor dacă au nevoie de terapie intensivă, și atunci sigur că se pune problema ce vom face ca să putem gestiona această situație cu sistemul de sănătate pe care îl avem în prezent. Sigur, ne dorim cu toții un alt sistem de sănătate, dar acest lucru nu se poate schimba peste noapte. Au fost propuse mai multe variante. Una din ele a fost cea prezentată în spațiul public acum două zile, în care fiecare spital ar fi trebuit să își pregătească anumite capacități din Terapie Intensivă, 10% din paturi să fie pregătite pentru a putea prelua pacienții cu coronavirus – sigur, instituind acele circuite funcționale de care vorbim de foarte mult timp în cadrul acestei pandemii”.

„Am spus faptul că circuitele funcționale pentru aceste spitale vechi construite în cea mai mare parte înainte de Revoluție nu pot fi implementate corect. Nu pot fi separate cele două zone ale spitalului, zonele cu pacienți contaminați și zonele cu pacienți non COVID, pentru că un circuit funcțional, ca să fie eficient, trebuie să fie realizat în momentul în care se construiește un spital și să poată să se implementeze în timpul construcției unității spitalicești. Pe de altă parte, în momentul în care vei răspândi pacienții cu coronavirus, care până la urmă rămâne o boală infecto-contagioasă cu o contagiozitate foarte mare, prin toate spitalele Bucureștiului pentru a le face loc în secțiile de Terapie Intensivă riști să contaminezi sistemul de sănătate publică, având în vedere că tocmai aceste circuite funcționale nu pot fi implementate în mod corect”, a adăugat Radu Țincu.

Medicul a explicat că „pandemia poate ajunge la un punct în care toată capacitatea sistemului de sănătate va fi depășită – acest lucru s-a întâmplat în țările vest-europene – dar în acest moment nu discutăm de depășirea în totalite a capacității sistemului sanitar. La acest moment trebuie să încercăm să facem eforturi să separăm cât mai mult contaminarea sistemului de sănătate cu pacienții cu coronavirus. Am propus și am venit cu această propunere în spațiul public, prin care să creștem capacitatea spitalelor suport în domeniul Terapiei Intensive. Este inadmisibil că există spitale suport în București care au disponibile doar 8 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu coronavirus. Nu putem să sechestrăm și să capturăm în fiecare săptămână câte un spital, adică sute de paturi, doar pentru cele 8 paturi de Terapie Intensivă”.

„Este evident că va trebui crescută capacitatea pe sectorul de Terapie Intensivă, pentru că, altfel, vom dezafecta și vom scoate din circuitul sanitar spital după spital pentru cele 8-10 paturi pe care le dețin în Terapie Intensivă. Logica este, decât să transferăm bolnavii către alte spitale, să transferăm infrastructura către spitalele suport COVID și în acest fel să putem să cantonăm cât mai mult timp pacienții cu coronavirus în aceste spitale și să nu contaminăm tot sistemul de sănătate publică”, a mai spus medicul Radu Țincu.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)