Raed Arafat: Avem 368 de localități care au depășit rata de 3 la mie. Am început să creștem capacitatea de ventilație

Raed Arafat: Avem 368 de localități care au depășit rata de 3 la mie. Am început să creștem capacitatea de ventilație
Foto: gov.ro

Raed Arafat a declarat miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că în spitale au fost dotate cu aparte de ventilație suplimentare, necesare pacienților COVID, care se află în stare gravă.Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai declarat și că în România, până în acet moment, în 368 de localități s-au aplicat restricții, după depășirea ratei de infectare de 3 la 1000 de locuitori.

„Avem 368 delocalitățicareaudepășitratăde 3lamieșiunde Comitetele Județene au aplicatdejaregulile prevăzute în Hotărârea deGuvern: obligativitatea portului măștii, închiderea unor activități…Astăzi, față de ieri, avem o creștere de 15 localități, care au depășit indicele de 3 la mie”adeclaratArafat.

Arafat a explicat că,lacererea spitalelor,sefac dotările necesare îngrijirii pacienților COVID.

„Amînceputsăcreștem capacitatea de ventilație,maialesîn zonelecaresuntmai afectate. De exemplu, în București, ieri am distribuit ventilatoare suplimenatere laSpitalul Pantelimon, Spitalul UniversitarșiSpitalul Floreasca. Mai mult, am amplast două posturi medicale avansate care permit extinderea capacității de observație la Pantelimon și la Spitalul Universitar. Sunt măsuri pe care putem să le replicăm și la alte spitale decă se cere. Am acționat la cererea celor două spitale. Capacitatea deventilațieneajutăsăasistămpaciențiipânăla internareînunitățilede TerapieIntensivă”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a vorbit și despre achiziția de teste rapide, care vor ajuta la trierea rapidă a pacienților.

„Testele rapide pe bază de antigen, avem în plan să aducem mai multe pentru a le folosi mai ales în Unitățile de Primiri Urgențe că ne-ar ajuta să punem diagnosticul rapidpentru cazurile simptomatice și să le diferențiam.Deja primele 43.000 de teste vor ajunge în țară din fonduri extrabugetare. Pentru prima fază sunt 43.000 deja contractate si urmează să ajungă în România la sfârșitul acestei săptămâni, începutul celeilalte, iar pe stocurile strategice, am prevăzut 1.000.000 de teste”,a mai spus medicul.

Ultima oră
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”