Raed Arafat: Avem o tendință de descreștere, cel puțin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum. Cifrele scad, cu excepția secțiilor de ATI, unde continuă o ușoară creștere (VIDEO)

Raed Arafat: Avem o tendință de descreștere, cel puțin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum. Cifrele scad, cu excepția secțiilor de ATI, unde continuă o ușoară creștere (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pandemia de COVID-19 este pe o tendință de descreștere la nivel național, iar în cazul ratei de pozitivare se poate vorbi de un platou în acest moment, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, joi, la Palatul Victoria.

Raed Arafat, despre evoluția pandemiei la nivel național: „Cifrele scad, cu excepția secțiilor de ATI, unde continuă o ușoară creștere”

„Avem o tendință de descreștere, cel puțin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum. Cifrele scad, cu excepția secțiilor de ATI, unde continuă o ușoară creștere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acum cu valul trecut. Pot să vă spun că în Unitățile de Primiri Urgențe chiar dacă sunt mai mulți pacienți care se prezintă, cum vedem, peste 9.000 de pacienți într-o săptămână, totuși starea celor care se prezintă e total diferită, este mai ușoară, mulți nu necesită oxigen, nu necesită îngrijiri de terapie intensivă. Foarte puțini pacienți rămân în așteptarea unui loc și acesta este un lucru pozitiv, dar, cum am zis, scăderea pe secțiile de Terapie Intensivă va fi mai târziu, după ce continuă scăderea numărului total al cazurilor infectate și se oprește impactul cazurilor care vin din urmă, cele 40.000, 30.000 de cazuri zilnice care au fost și care, dintre aceste cazuri, totuși o parte pot ajunge la Terapie Intensivă în câteva zile”, a declarat șeful DSU.

La bilanțul de joi au fost raportate 26.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. La ora de comunicare a datelor, în secțiile de Terapie Intensivă erau 1.146 de pacienți COVID-19, cu 26 în plus față de ziua precedentă.

Urmăriți B1TV.ro și pe