Raed Arafat: Dacă HoReCa vrea să lăsăm situația şi la 10 la mie, să facă ei business as usual, înseamnă că noi nu vom controla pandemia niciodată

Raed Arafat: Dacă HoReCa vrea să lăsăm situația şi la 10 la mie, să facă ei business as usual, înseamnă că noi nu vom controla pandemia niciodată
Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, marți, că toată lumea a înțeles nemulțumirile industriei HoReCa legate de restricții. Pe de altă parte, trebuie înțeles de asemenea că, totuși, hotelurile și restaurantele nu s-au închis, ci doar au fost impuse niște reguli. Arafat a mai afirmat că dacă lucrurile s-ar petrece în mod obișnuit și nu s-ar schimba nimic, așa cum vor cei din HoReCa, n-am mai depăși niciodată pandemia de coronavirus.

Raed Arafat, reacție la nemulțumirile celor din HoReCa

„HoReCa funcţionează. Nu s-au închis restaurantele, nici cafenelele, nici hotelurile, dar s-au impus nişte reguli”, a spus Raed Arafat, precizând că alternativa ar fi fost închiderea acestora.

Șeful DSU a insistat că și Guvernul, și toată lumea a înțeles poziția HoReCa, dar și această industrie trebuie să înțeleagă faptul că, totuși, trecem printr-o pandemie.

„Dacă HoReCa vrea să ne spună să lăsăm şi la 10 la mie situaţia, ca ei să facă business as usual, înseamnă că noi nu vom controla situaţia niciodată. Aşa că trebuie şi ei să înţeleagă partea noastră a celor care combatem pandemia”, a mai afirmat Raed Arafat, la TVR

El a mai spus că la lockdown nu s-a ajuns, dar niște măsuri restrictive tot trebuiau implementate.

Noi restricții anti-COVID, în vigoare de luni. Regulile vizează și activitatea HoReCa

Luni au intrat în vigoare noi măsuri menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Pentru accesul în instituțiile publice, în hoteluri, mall-uri, restaurante, cinematografe și toate magazinele, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, se cere certificat verde COVID.

Restaurantele, cafenelele, terasele funcționează doar la 50% din capacitate și pot veni doar cei care au certificatul verde. Programul este 05:00 – 21:00, la fel ca în cazul magazinelor.

Ultima oră