Raed Arafat, despre carambolul de pe Autostrada Soarelui: 40 de mașini implicate în accidentele de pe A2 Bucureşti – Constanţa

Raed Arafat, despre carambolul de pe Autostrada Soarelui: 40 de mașini implicate în accidentele de pe A2 Bucureşti – Constanţa
Foto: colaj Facebook: Cosmin Nicolae / Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a anunțat că sunt peste 40 de autoturisme implicate în accidentul în lanț care a avut loc vineri pe autostrada A2.

„Noi avem trei puncte unde sunt maşini accidentate, între km 172 şi km 183. Numărul maşinilor accidentate, din ce am înţeles, depăşeşte 40”, a spus șeful DSU, potrivit Agerpres.

Până la acest moment, 14 persoane au fost evaluate medical, iar la Constanța a fost declarat plan roșu de intervenți și plan alb, având în vedere numărul autoturismelor implicate în carambol.

„Planul roşu a însemnat trimiterea de la Constanţa a unui număr mai mare de echipaje de prim-ajutor de terapie intensivă mobilă – un echipaj şi 13 echipaje de la serviciul de ambulanţă, iar din judeţele limitrofe – din Ialomiţa, s-au trimis echipaje de descarcerare de prim ajutor şi de pompieri de stingere şi s-au trimis şi de la Călăraşi maşini de descarcerare şi de multiple victime, iar de la Bucureşti s-au trimis zece maşini de tip B, două maşini de terapie intensivă de tip C, un post medical avansat, o maşină de multiple victime şi o maşină de descarcerare”, a mai adăugat secretarul de stat Raed Arafat.

Carambol cu peste 100 de persoane pe Autostrada Soarelui

Pe Autostrada Soarelui (A2), dimineața zilei de vineri, 16 iulie, a început nefericit pentru cel puțin 40 de șoferi, implicați într-un carambol rutier. Mai multe victime au fost raportate de forțele de intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină, începând cu kilometrul 174 până la kilometrul 184, pe sensul de mers dinspre București, către Constanța. La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere, pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”