Raed Arafat: Interdicțiile pentru persoanele nevaccinate la Parada de 1 Decembrie se aplică doar zonei oficiale

Raed Arafat: Interdicțiile pentru persoanele nevaccinate la Parada de 1 Decembrie se aplică doar zonei oficiale

Raed Arafat a susținut o conferință de presă, duminică, la Palatul Victoria, în contextul apariției noii variante virale COVID, Omicron.
Șeful DSU a vorbit despre repatrierea sportivilor români din Africa și restricțiile la parada de 1 Decembrie.

„Referitor la interdicția de 1 Decembrie a intra în zona pentru a intra în zona pentru cei care nu sunt testaţi şi permise doar pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică doar zonei oficiale, nu şi zonei care este în apropiere, unde stau oamenii şi urmăresc paradă. Singurele reguli care se aplică sunt purtarea măștii obligatorie. Pentru populația generală  nu există restricții, doar obligația de a respecta măsurile de sănătate publică, distanțarea și purtarea măștii”, a declarat Raed Arafat.

Un avion Tarom va zbura în Africa de Sud pentru repatrierea sportivilor români

„S-a adăugat la țările cu interdicții, care au fost menționate ieri şi Malawi. În plus, s-a stabilit ca Ministerul Afacerilor Externe, prin DSU și Ministerul Transporturilui, vor lucra împreună pentru repatriere cetățenilor români care nu pot să ajungă înapoi, din cauza perturbărilor de trafic aerian.
Am început să întreprindem măsuri pentru trimiterea unui avion care va pleca din Bucuresti-Mombasa- Pretoria și retur și care urmează să aducă cetăţenii romani, dar vom oferi și un număr de locuri pentru cetăţenii europeni ale altor ţări UE pentru a-i repatria până la Bucureşti, cel puțin. Hotărârea de Guvern emisă astăzi a fost necesară pentru stabili interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor ţărilor: Botwsana, Eswatini, Lesoto, Mozambique, Namibia, Africa de Sud, Zimbabe şi Malawi. Este o interdicţie temporară, urmând să vedem care va fi situaţia în ultimele 2-3 săptămâni„, a spus Raed Arafat.