Raed Arafat: Nu există nicio garanţie că elevii se vor întoarce în școli după vacanţa de două săptămâni

Raed Arafat: Nu există nicio garanţie că elevii se vor întoarce în școli după vacanţa de două săptămâni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, vineri, că nu există nicio garanție că orele se vor relua în format fizic la finalul celor două săptămâni de vacanță. După zece zile se va face o analiză privind evoluția crizei COVID.

Școală cu prezență fizică? Ce spune Raed Arafat

„Nu există nicio garanție, pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Acesta a explicat faptul că a fost aleasă varianta vacanței de două săptămâni în locul școlii online pentru a nu exista „o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea”. Decizia a fost luată după discuții cu experţii de la Ministerul Educaţiei.

Șeful DSU a mai spus că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele noilor restricții anti-COVID, care vor intra în vigoare de luni.

La rândul său, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că vacanța elevilor ar putea fi prelungită dacă aceste două săptămâni nu vor produce efecte pozitive: „Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsuri”.