Raed Arafat: Nunțile, botezurile, mesele festive și aniversările private sunt interzise pe plan național, fie ele în spații închise sau deschise / Masca, obligatorie în aer liber atunci când incidența depășește 3 la mie (VIDEO)

Raed Arafat: Nunțile, botezurile, mesele festive și aniversările private sunt interzise pe plan național, fie ele în spații închise sau deschise / Masca, obligatorie în aer liber atunci când incidența depășește 3 la mie (VIDEO)
Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat noi reguli, marți, în încercarea autorităților dea preveni și limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Măsurile sunt propuse spre aprobare în cadrul Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, iar acestea abordează mai multe paliere și se referă, printre altele, la interzicerea nunților și a botezurilor în toată țara, dar și la extinderea obligativității de a purta mască. În ziua în care oficialul a făcut aceste precizări, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.109 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național.

Hotărârea CNSU nr. 49 din 13 octombrie 2020 poate fi consultată integral AICI

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Noi restricții în România. Nunțile și botezurile, interzise în toată țara

„O să parcurg unele din măsurile care au fost aprobate în seara aceasta și propuse bineînțeles spre aprobare în cadrul Hotărârii de Guvern de prelungire a stării de alertă. Măsurile care sunt menite pentru a proteja și sunt măsuri compensatorii pentru a limita răspândirea, cum ar fi portul măștilor. Acolo unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zone de așteptare. În orice zonă aglomerată, purtarea măștii va fi obligatorie. (…) Atunci când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, deci de la ieșire de acasă, până la revenirea acasă, purtarea măștii este obligatorie”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a adăugat că teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, restaurantele, cafenelele, „acolo unde incidența este sub sau egală cu 1,5 la mie, ele vor funcționa cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și este până la 3 la mie, vor funcționa cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată. Aici fac paranteze pentru hoteluri – la peste 3 la mie, hotelurile vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel”.

El a mai precizat că „evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise, precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă, până vom observa o scădere a numărului cazurilor”.

„Referitor la campania electorală, se reduce numărul participanților în interior la 20 de persoane și în exterior la 50 de persoane. Stabilirea incidenței la care se intră în aceste măsuri și se aplică aceste măsuri se face de către DSP-uri în maxim 24 de ore și de către comitetele județene în maxim 48 de ore de la atingerea incidenței. Totodată, tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, persoane cu dizabilități, în centrele rezidențiale, cum spunem, pentru protejarea persoanelor respective, tot personalul care lucrează acolo se va testa o dată pe săptămână”, a mai spus Raed Arafat.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“