Raed Arafat recomandă o atitudine fermă față de elevii care resping noile reguli: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”

Raed Arafat recomandă o atitudine fermă față de elevii care resping noile reguli: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”
Foto: Hepta

Read Arafat a vorbit miercuri seară, la Digi24, despre felul în care trebuie să se impună profesorii, pentru a convinge elevii că este necesar să poarte mască de protecție, dar și să respecte toate celelalte reguli. Potrivit secretarului de stat, profesorii nu trebuie sătreacă cu vederea nicio încercare a celor mici de a se sustrage de la respectarea noilor norme. În opinia sa, elevul care refuză să poarte mască trebuie dat afară pe hol, pentru că-i pune în pericol pe ceilalalți:„Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol, pentru că îți pui colegii în pericol”.

„Profesorii poate că sunt cei mai in măsură șă știe care e atmosfera în școală și care e comportamentul copilului în școală. Este clar că temerea lor este că unii copii nu vor respecta regulile și va fi greu să se impună anumite reguli și totuși, educându-i și explicându-i poate că reducem acest lucru. Poate că vor rămâne unii care nu vor respecta. Revine rolul școlii acum să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile, dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă, care impune regulile în mod normal, dar ferm, atunci copilul va înțelege că acolo nu-i de joacă, va trebui să respecte regulile, dacă la școală copilul vede că nu este impun regulile, dacă vede că profesorul nu poartă mască când trebuie, dacă trece pe lângă sala profesorilor și vede că nu poartă mască, el își va pune întrebări imediat. Acolo va trebui puterea exemplului și bineînțeles fermitatea în aplicare regulilor. Este important să vadă exemplul în școală, acasă, că se respectă aceste reguli.

E simplu în orice școală dacă se impun regulile, clar că la început va fi greu dar trebuie impuse, nu pedepse, ci prin fermitate , a spus medicul.

Regulile trebuie impuse din primul moment în care copii intră în școli

Medicul susține că este foarte important ca elevilor să li se aducă la cunoștință ce au de făcut imediat ce pășesc în școală pentrub prima dată.

„Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din clasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.

Din prima zi a școlii, la orice copil care intră acolo îi trebuie explicate regulile. Și poate mai ales pentru copiii mici trebuie să le fie explicat într-un mod care să fie atractiv, nu un mod care să-i sperie. Cu certitudine profesorii știu um să facă acest lucru. Este important de cum educi copiii de la prima oră.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explie cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe opii să respecte aceste reguli.

În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă”, a explicat Arafat.

Tags:
Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)