Raed Arafat, despre riscul de infectare cu COVID-19 a copiilor în școli: Nu poți să elimini riscul 100%, dar poți diminua dacă se respectă regulile, învățate prin educație

Raed Arafat, despre riscul de infectare cu COVID-19 a copiilor în școli: Nu poți să elimini riscul 100%, dar poți diminua dacă se respectă regulile, învățate prin educație

Raed Arafat a vorbit miercuri seară, la Digi24, despre cum trebuie să procedeze părinții și profesorii pentru a-i cnvinge mai ușor pe copii că trebuie să respecte regulile de siguranță, odată cu începerea școlii.

Potrivit secretarului de stat, nimeni nu poate garanta că cei mici nu se vor îmbolnăvi, înăs dacă li se va explica ce trebuie să facă și de ce este atât de important, aceștia vor înțelege, iar riscul va scădea semnificativ.

„Nu poți să elimini riscul 100%, nu există așa ceva nu poți garanta fară risc 100%, dar poți diminua dacă se respectă regulile. Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul ca recunoștem că exista un risc și știm care sunt regulile și sunt simple, nu sunt atîât de complexe, ne ajuta să-l reducem la minim. Asta înseamnă începerea școlii aum și nu numai a școlii, și a activităților, pentru că sunt multe lucruri care încep acum.

Clar că copii trebuie să fie educați și să li se explice.Copilul înțelege dacă îi explici, nu vobim de copilul de 4 ani, dar vorbim de copilul de 6-7-8-11 ani, va intelege daca îi explici corect, dacă comportamnetul în familie era de a respecta recomandările.

Dacă comportamentul în familie a fost de nu recunoaște că existăvirusul, copilul va merge și va face același lucru în școală. Mai greu va fi pentru copii a căror anturaj a fost unul care nu recunoaște prezenta virusului. Dacă vedea părinții în fața televizorului urmărind negationiștii și vorbind că spun prostii, că aștia u dreptate de fapt, că virusul nu există, copilul s-ar putea să se comporte la fel în școală. Trebuie explicat copiliului că regulile trebuie respectate, virusul există, deci copilul respectiv va fi copilul respectiv va fi diferit de copilul care acasă a văzut că părinții, frații respectă. Acestui copil îi va trebui explicat de ce trebuie să rescpecte el, de ce trebuie să vadă aceste reguli ăîn școală și de ce sunt importante: pentru a resoecta pe ceilalați copii, pentru a înțelege că asta e o regulă care trebuie respecatată„, a spus Raed Arafat.

Tags: