Raed Arafat: Toți românii răniți în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca. Doi dintre ei sunt la ATI (VIDEO)

Raed Arafat: Toți românii răniți în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca. Doi dintre ei sunt la ATI (VIDEO)

Mobilizare generală după accidentul îngrozitor din Bulgaria, unde un autocar plin de turiști români a lovit o mașină parcată și apoi s-a izbit de copacii de pe marginea drumului, în zona Veliko Tarnovo. Trei români și un turc au murit, iar cinci români răniți au fost aduși deja la București pentru a fi tratați. Cinci zboruri cu elicoptere M.A.I au fost operate astfel, între România și Bulgaria.

Despre această operațiune a vorbit secretarul de stat Raed Arafat în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

Arafat, despre aducerea în țară a românilor răniți în accidentul din Bulgaria

„Am folosit patru elicopere SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație, cel din București, Craiova, Galați și Constanța, deci toate care puteau ajunge în timp util. Cel din Craiova, după ce a adus primul pacient, s-a întors și l-a adus și pe al cincilea. Deci toți au ajuns la Spitalul Floreasca.

Din ultimele informații de la colegii de la Floreasca, doi sunt internați pe terapie intensivă și trei pe secțiile de postoperator de pe secțiile chirugicale.

Misiunea a durat circa 5 – 6 ore de când s-a declanșat”, a explicat Arafat.

Ce se întâmplă cu restul turiștilor români din respectivul autocar

Întrebat ce se întâmplă cu restul turiștilor români care erau pasageri în acel autocar, secretarul de stat a răspuns: „Consulul nostru la Sofia s-a deplasat al locul accidentului și a coordonat cu noi și a ajutat doctorița care a ajuns de la Floreasca și care a făcut primele evaluări, pe baza cărora s-a luat decizia să trimitem celelalte elicoptere. El acum se ocupă mai departe de cei rămași acolo. Din ce m-a anunțat, e un autocar pus la dispoziție din partea firmei care a avut primul autocar accidentat. Acum se face audierea ca martori a pasagerilor care nu au avut probleme medicale, urmând să călătorească mai departe către România cu autocarul pus la dispoziție de firmă”.

Arafat a insistat apoi că decizia de a-i aduce în țară a fost una „pur medicală”, nu politică. De asta inițial s-a trimis un elicopter, apoi restul, pentru că a existat întâi o evaluare medicală la fața locului făcută de respectiva doctoriță.

Urmăriți B1TV.ro și pe