Raport al organizațiilor de mediu: Plasele pescărești continuă să decimeze populațiile de delfini de pe litoralul românesc

Raport al organizațiilor de mediu: Plasele pescărești continuă să decimeze populațiile de delfini de pe litoralul românesc
Foto: ecomagazin.ro

Un raport al organizațiilor de mediu din Constanță relevăfaptul că în primul semestru al acestui an au fost identificate, în total 140 de cadavre de delfini eșuate pe plajele litoralului.

Conform analizelor efectuare de membrii organizatiilor ecologiste Mare Nostrum și Oceanic Club, și citate de Agerpres, decesul mamiferlor marine a survenit, în majoritatea cazurilor, din cauza capturării accidentale în plasele pescărești.

Purtătorul de cuvânt al organizatiei Mare Nostrum, Roxana Gemai, a declarat, marți, că voluntarii organizației pe care o reprezintă au fost sesizați în privința a 57 de delfini eșuati din ianuarie până acum, iar voluntarii Oceanic Club au fost sesizați cu privire la 83.

„Cei mai mulți delfini eșuați făceau parte din specia Phocoena phocoena și au fost descoperiți de-a lungul litoralului, de la Sulina până la Vama Veche, cu precădere pe plajele din sud, decesele fiind generate de asfixie și înec pe fondul capturării accidentale în plasele pescărești,” a explciat Roxana Gemai.

Conform unui raport de mediu întocmit de Oceanic Club, de la lansarea programului de monitorizare „Delfini în criză”, în 2007, au fost identificate, ridicate de pe plajele litoralului și analizate 350 de cadavre de cetacee.