Raportul TVR a picat la votul din plen: Irina Radu, directorul de programe al TVR, audiată pentru a prelua interimatul la șefia televiziunii

Raportul TVR a picat la votul din plen: Irina Radu, directorul de programe al TVR, audiată pentru a prelua interimatul la șefia televiziunii

UPDATE 12.05: Irina Radu este audiată la Comisiile de cultură ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a prelua interimatul la şefia Televiziunii Publice, conform Mediafax.

UPDATE 11.50: Irina Radu, directorul de programe al TVR, a fost propusă pentru a prelua funcția de director interimar al televiziunii naționale, notează Agerpres. Potrivit Comisiei de cultură a Senatului, Georgică Severin, mandatul acesteia nu poate fi mai mare de șase luni.

Raportul de activitate al TVR,  discutat miercuri în plenul celor două Camere, a fost respins cu 220 de voturi împotrivă și 115 pentru. În urma respingerii raportului de activitate al televiziunii publice pe anul 2014, potrivit legii, Cosiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR Stelian Tănase se consideră demişi, informează B1 TV.

În următoarea perioadă vor fi făcute propuneri pentru noua conducere, acestea urmând să fie analizate în Comisiile de cultură ale celor două Camere.

La ședință a participat și preşedintele director general al TVR, Stelian Tănase, care a declarat că situaţia televiziunii este atât de „gravă” încât doar un şir de măsuri guvernamentale pot salva instituţia, susţinând că datoriile TVR s-au strâns în lipsa sprijinului de la Guvern şi de la Parlament.

„Situaţia televiziunii nu mai este la îndemâna managerilor televiziunii. Situaţia este atât de gravă, lucru pe care în mai multe rapoarte către Guvern şi Parlament am făcut vorbire, încât nu se poate rezolva printr-un şir măsuri, nu există o singură măsură care să salveze televiziune, pe care trebuie un Guvern să şi le asume”, a explicat Stelian Tănase, potrivit Mediafax.

Acesta a mai declarat că de-a lungul timpului s-au luat o serie de măsuri care au afectat situaţia financiară a televiziunii. De asemenea, Tănase susţine că în 2013 Guvernul a promis televiziunii că va lua măsura indexării taxei TV, lucru care nu s-a întâmplat.

Tags: