RAR: Deocamdată nu avem date concrete legate de numărul mașinilor Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii

RAR: Deocamdată nu avem date concrete legate de numărul mașinilor Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii
Foto: rarom.ro

Șeful Departamentului Poluare și Consultanță Tehnică din cadrul Registrului Auto Român (RAR), Șerban Dobre, a anunțat joi că RAR nu are date concrete în ceea ce privește la numărul de autovehicule Volkswagen cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de noxe, informează Agerpres.

”Astăzi (joi – n.r.) are loc la Ministerul Transporturilor o primă întâlnire de lucru a grupului mixt înființat pentru analiza problemei Volkswagen. Deocamdată nu avem date concrete legate de numărul mașinilor Volkswagen echipate cu motoare diesel dotate cu softul care permite manipularea testelor de emisii. Avem niște informații la nivel macro, însă la nivel concret nu deținem astfel de date. Așteptăm din partea Autorității de omologare germane informațiile necesare. Acestea ar urma să ne parvină cel mai târziu într-o săptămână. În acest caz, vorbim despre motorul EA 189 care însă este însoțit de un cod specificat la fiecare autovehicul. Trebuie verificat acest cod”, a declarat Șerban Dobre.

Miercuri, reprezentanții companiei Volkswagen au anunțat că în luna octombrie vor prezenta soluțiile și măsurile tehnice care vor fi adoptate pentru corectarea caracteristicilor privind emisiile vehiculelor diesel.

Potrivit constructorului auto german, clienții afectați vor fi informați despre corectarea caracteristicilor privind emisiile în ”viitorul apropiat”.

Automobilele echipate cu motoare Euro 6 disponibile în prezent pe piață nu intră în categoria celor care urmează să fie verificate, au mai precizat reprezentanții companiei.

Tags: