Jurnalul Elenei Udrea: Rareș Bogdan, Cozmin Gușă (Realitatea TV) și Dan Tăpălagă (Hotnews), apropiații lui Coldea în presă

Jurnalul Elenei Udrea: Rareș Bogdan, Cozmin Gușă (Realitatea TV) și Dan Tăpălagă (Hotnews), apropiații lui Coldea în presă

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat joi seară fragmente din jurnalul secret ținut de Elena Udrea și înmanat acestuia.

În cele 8 pagini publicate din jurnalul Elenei Udrea se menționează și numele a mai multor jurnaliști care erau apropriați de fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea. Aceștia sunt Rareș Bogdan și Cozmin Gușă de la Realitatea TV, cât și Dan Tăpălagă, până acum o săptămână, jurnalist la Hotnews.

„L-am sunat pe Maior şi m-am dus la el. Nu i-am pomenit numele lui Coldea, dar i-am spus temerile mele: că ICCJ nu îl va declara incompatibil pe Iohannis, că acolo în sediu vin cei de la ACL să discute susţinerea pentru Iohannis şi că nu este în regulă. Părea puţin încurcat şi încerca să mă asigure că cei doi nu vin, că a venit Petrache pentru o speţă cu laudele, cu vreun an în urmă. Eu ştiam de la Rareş Bogdan că cei doi vin la Coldea, după care beau cafeaua cu el la Stejarii şi îi povestesc lui ce au vorbit. Maior insista să îmi spună că nu se întîmplă. Că la ICCJ o să văd că va fi soluţie de incompatibilitate pentru că de asta se ocupă Coldea!!!”, se arată în jurnalul Elenei Udrea.

Cînd a apărut scandalul firmei din Polonia care furnizează softul pentru alegeri împreună cu SIVECO, ASEECO, SEE, i-am zis Preşedintelui care i-a spus lui Guşă că este firma lui Ghiţă. Îmi povestise Ghiță că s-a lansat pe piaţa din Polonia, pentru că în România era deja periculos. Aceasta îmi spusese cu cîteva luni în urmă.

Tapalagă, altfel un acoperit, care mă atacase rău cu Sorina Matei și alții la începutul campaniei că sînt aliată cu Ponta și fac combinații cu Ghiță, în loc să crească scandalul softului pentru alegeri m-a acuzat că eu i-am spus lui Gușă de Ghiță! Aici nu înțeleg ce se întîmplă. Poate că înțelegerea dintre Coldea şi Ghiţă din ultimul timp să îl fi făcut pe Tapalagă să-l apere pe Sebi. Gușă mi-a spus că Rareş Bogdan l-a chemat pe Tapalagă în noapte dinaintea alegerilor la Realitatea, să îl întrebe de ce atacă postul și pe el însuși , în loc să susțină scandalul softului, care este împotriva lui Ponta. Zice că Tapalagă spunea întruna«aşa trebuie să fac».