Razie a polițiștilor de la Rutieră în zona Aeroportului Otopeni din București

Razie a polițiștilor de la Rutieră în zona Aeroportului Otopeni din București

Polițiștii bucureșteni de la Rutieră au luat la control, sâmbătă, toate taxiurile din zona Aeroportului Otopeni.

În cadrul acţiunii care a vizat combaterea  taximetriei ilegale , poliţiştii au descoperit un dispozitiv cu ajutorul căruia taximetriştii înşeală clienţii.

”În momentul în care s-a urcat clientul în taxi, pornește aparatul, a ajuns la destinație, a înregistrat o sumă de 20 de lei, să spunem, când a ajuns la destinație persoana a plătit contravaloarea, el folosește acest sistem prin care suma se șterge și rămâne afișat 1,39 lei. Practic, exact suma de pornire. Ceilalți bani, diferența până la 20 de lei, îi bagă în buzunar. Bani neimpozitați, bani care înseamnă evaziunea fiscală. Până la urmă, înşeală statul”, a explicat Carol Vârnă, șeful Serviciului Direcția Rutieră.

Si e o practică des intalnită. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre şoferii de taximetre controlati de politisti au fost găsiti in regulă.

Cativa taximetristi insă au fost prinsi pe picior gresit. Un taximetrist a fost depistat că circula cu permisul suspendat. Poliţiştii au vrut să se asigure că el nu a consumat băuturi alcoolice.

”13 sancțiuni pentru încălcarea legislației în domeniul taximetriei, a fost întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul reținut și dreptul de a conduce suspendat. Totodată, a fost reținut un certificat de înmatriculare pentru lipsă ITP”, a explicat Vârnă bilanțul acțiunii.

Urmăriți B1TV.ro și pe