Răzvan Ungureanu: Este inadmisibil să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi stau în casă la căldură

Răzvan Ungureanu: Este inadmisibil să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi stau în casă la căldură

Prezent vineri la Buzău, premierul Răzvan Ungureanu s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”, calificând acest lucru drept „inadmisibil”.

Cu primarii mai e o problemă aici şi nu mă feresc s-o spun public. E inadmisibil să treci pe străzile unei localităţi din România şi să-i vezi pe militari cum desfundă drumurile în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă la căldură şi asta se întâmplă şi la inundaţii şi la nămeţi. Nu se poate aşa cea, nu putem plăti lenea la nesfârşit. E lipsă de respect pentru cei care stau stau în frig 24 de ore din 24 să dea drumul la salvări, să desfunde drumurile, să rezolve situaţiile de urgenţă, nu se poate aşa ceva„, a spus Ungureanu.

Pe de altă parte, premierul s-a declarat mulţumit de cum au acţionat ministerele Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării Naţionale în urma ninsorilor abundente.

Sunt foarte mulţumit de cum au acţionat ministerele Apărării şi cel al Administraţiei şi Internelor, trebuie colaborare mult mai bună între autorităţile locale şi la nivelul autorităţilor de la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ. Încetul cu încetul lucrurile se vor aşeza, dar nu se va încheia aici pentru că avem încă o situaţie meteo căreia trebuie să-i facem faţă şi ne pregătim de o primăvară plină de apă„, a spus premierul.

De asemenea, Ungureanu a declarat că în prezent nu poate spune că sunt prefecţi care nu şi-au făcut treaba.

„Nu pot să spun că există prefecţi care nu şi-au făcut datoria. Videoconferinţa de ieri a fost cât se poate de clară. Sunt câteva judeţe afectate, prefecţii trebuie să colaboreze între ei, să-i ajute pe cei din zonele afectate, sunt câţiva care au avut deja iniţiativă, lucrurile sunt în parametri satisfăcători, mulţumitori„, a spus premierul.

După şedinţă, premierul a mers în localitatea buzoiană Săgeata pentru a vedea care este situaţia în zonă.

Ulterior, Mihai Răzvan Ungureanu şi miniştrii Gabriel Oprea şi Gabriel Berca s-au urcat într-un elicopter al MApN, plecând spre Capitală.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a mers, sâmbătă la prânz, cu elicopterul, în județele Vrancea și Buzău, pentru a analiza situația localităților izolate.

Răzvan Ungureanu, despre situația oamenilor din localitățile izolate

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe