REBU, firma angajată de Clotilde Armand în starea de alertă, funcționa ilegal. Ce amendă a primit compania

REBU, firma angajată de Clotilde Armand în starea de alertă, funcționa ilegal. Ce amendă a primit compania
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

REBU, firma angajată de Primăria Sectorului 1, în perioada stării de alertă, pentru a strânge gunoaiele de pe străzi, nu avea autorizație să funcționeze în București. Compania a primit o amendă de 30.000 de lei.

REBU nu avea autorizație să funcționeze în Capitală

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul București au constatat că REBU are autorizație să își desfășoare activitatea doar în Ilfov, nu și în Capitală. Spotmedia.ro a intrat în posesia documentului:

Foto: Spotmedia.ro

Totuși, firma a fost contractată de Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, pentru a strânge deșeurile de pe străzi în timpul stării de alertă, declarată în sector contextul crizei gunoaielor.

Amintim că Primăria a contractat mai întâi Brai Cata SRL, pentru a ridica 100 de tone de deșeuri de pe spațiul verde, apoi a semnat contractul cu REBU, companie la care acționar este și Consiliul General al Municipiului București. Acest contract a fost pentru suma de aproape 11 milioane de lei.

REBU a primit o amendă de 30.000 de lei și orice activitate pe raza orașului a fost suspendată până la obținerea autorizației de mediu.