Recomandările ANPC, de 1 Mai. „Această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri”

Recomandările ANPC, de 1 Mai. „Această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri”
Sursa Foto: Freepik

Paul Anghel, Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a făcut o serie de recomandări pentru ziua de 1 Mai, conform unei postări pe pagina personală de Facebook.

Recomandări de 1 Mai

În ceea ce privește achiziționarea de produse pentru această sărbătoare, el a avertizat:

Verificați cu atenție aspectul cărnii tocate.

  • „ Nu cumpărați produse neetichetate! Eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate;
  • Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate;
  • Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate – riscați să cumpărați produse nesigure;
  • La bere, verificați integritatea ambalajului, limpiditatea și data durabilității minimale”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

De asemenea, cei care petrec ziua de 1 Mai în zone de agrement trebuie să fie atenți la următoarele:

  • „Asigurați-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcționale;
  • Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conțină toate informațiile necesare;
  • Vânzătorii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte regulile de igienă;
  • Verificați concordanța între prețurile afișate și cele de pe bonul de casă;
  • Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate!”, a adăugat Paul Anghel.

Din experiența anilor trecuți, ANPC a constat mai multe nereguli grave, precum: utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars și ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare și a condițiilor igienico-sanitare și lipsa informării privind alergenii sau proveniența produselor (proaspete vs. decongelate).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`