Referatul DNA în dosarul Gala Bute: Rudel Obreja a luat credit de la BRD "ca urmare a influenței exercitate de către Elena Udrea"

Referatul DNA în dosarul Gala Bute: Rudel Obreja a luat credit de la BRD "ca urmare a influenței exercitate de către Elena Udrea"

Procurorii DNA susțin, în referatul de arestare preventivă a lui Rudel Obreja, că Elena Udrea și-ar fi exercitat influența pe lângă BRD, astfel ca banca să împrumute firma lui Rudel Obreja cu 10 milioane de lei pentru organizarea Galei Bute în 2011.

Procurorii mai arată că Elena Udrea, care își delegase dreptul de semnătură secretarului general al minsterului, participa alături de Rudel Obreja la întâlniri cu angajații Ministerului Dezvoltării, care le explicau că ministerul nu poate plăti toate cheltuielile de organizare a galei.

Udrea nu a semnat niciun document în afacerea Gala Bute, deoarece ea își delegase dreptul de semnătură, precum și calitatea de ordonator de credite către secretarul general al Ministerului, Gheorghe Nastasia.

Cu toate acestea, martori și co-inculpați din dosar au declarat în fața procurorilor că Udrea a participa la unele ședințe cu funcționari din minister, alături de Rudel Obreja, a cărui firmă avea drepturile de organizare a galei Bute.

Referatul DNA pentru arestarea lui Rudel Obreja prezintă interceptarea mai multor convorbiri între co-inculpați în dosarul Gala Bute, dar nicio stenogramă cu o convorbire interceptată a Elenei Udrea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră