Regele Mihai I împlinește duminică 94 de ani. Principesa Margareta: Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viață cu statura unui om de stat adevărat, calm, brav, bun și drept (VIDEO)

Regele Mihai I împlinește duminică 94 de ani. Principesa Margareta: Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viață cu statura unui om de stat adevărat, calm, brav, bun și drept (VIDEO)
Foto: jurnalul.ro

Regele Mihai împlineşte duminică 94 de ani, dar nu este cel mai bătrân monarh din lume. Marele duce de Luxemburg, Jean, este cu aproape un an mai în vârstă.

Luna trecută, regina Ana, soţia regelui Mihai, a împlinit 92 de ani şi este cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din toată istoria naţională.

„Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viață cu statura unui om de stat adevărat, calm, brav, bun și drept. Tatăl meu m-a învățat să trăiesc la înălțimea valorilor și credinței sale”, a declarat Principesa Margareta într-un mesaj video care a precizat că în acest an porțile Palatului Elisabeta nu mai pot fi deschise cu acest prilej din cauza stării „de slăbiciune” a mamei sale.

Anul trecut, peste 1.000 de oameni au venit la Palatul Elisabeta să-l sărbătorească pe Regele Mihai, atât pentru ziua sa de naștere dar și pentru cea onomastică. La ceremonie a luat parte și Klaus Iohannis. Regele Mihai împlinește azi 94 de ani dar nu este cel mai longeviv monarh din lume. Potrivit Libertatea, Jean, Mare Duce de Luxemburg este cu un aproape un an mai mare, fiind născut pe 5 ianuarie 1921.

Și luna trecută a fost prilej de sărbătoare în familia regală. Regina Ana, soția regelui Mihai a împlinit pe 18 septembrie venerabila vârstă de 92 de ani. Cei doi locuiesc din 2004 la Aubonne, în Elveția. 

Vin în tară de sărbători sau atunci când au angajamente publice. 

Regina Ana s-a căsătorit cu regele Mihai în 1948, la scurt timp după abdicarea monarhului și plecarea acestuia în exil. 

Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară în 1947, la nunta reginei Marii Britanii, Elisabeta a 2-a. Pe numele ei de botez Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marquerite, regina Ana a fost decorată cu crucea de război a Franței. 

Regele Mihai împlinește duminică 94 de ani