Regele Mihai, mesaj de Crăciun: Trimit românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii, o părintească binecuvântare

Regele Mihai, mesaj de Crăciun: Trimit românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii, o părintească binecuvântare
Foto: dcnews.ro

Regele Mihai face aluzie în mesajul de Crăciun pentru români la scandalurile ce au vizat anul acesta Casa Regală. „Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar şi de dezamăgiri şi de griji”, arată Regele Mihai.

Concret este o referire directă la cele două mari scandaluri care au afectat familia regală în 2015: excluderea din familie a Prinţului Nicolae din motive încă necunoscute, dar şi retragerea unor figuri marcante din Alianţa pentru Restaurarea Monarhiei.

„În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viaţa ţării noastre. Suntem în ajunul sărbătorii naşterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar şi de dezamăgiri şi de griji. Exemplul de iubire si credinţă al Familiei Mântuitorului se aşează frumos alături de viaşa noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite faţă de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor. Trimit românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii, o părintească binecuvântare”, scrie regele Mihai în mesajul său tradiţional de Crăciun.

Doar că parte din acesta face referire directă la cele doua mari scandaluri care au afectat familia regală în 2015.

Una dintre acestea excluderea Prinţului Nicolae. Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de „Principe al Romaniei” și calificativul de „Alteță Regală”.

Mai mult, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României, în condițiile în care Prințul Nicolae era al treilea moştenitor al tronului. Decizia nu a fost nici până acum motivată oficial, fapt ce a dat naştere în presă a numeroase speculaţii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la casa regală.

Potrivit flux 24, Margareta și Radu ar fi fost speriați de perspectiva că logodnica lui Nicolae să dea naştere unui băiat, fapt care ar fi schimbat jocurile de putere din Casa Regală și, mai ales, ar fi pus sub semnul întrebării planul celor doi să conducă Casa în continuare în timp ce Regele este bolnav și exilat în continuare în Elveția.

Un alt eveniment care a umbrit Casa Regală anul acesta a fost scandalul de la Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. La 19 decembrie, Marilena Rotaru, fosta realizatoare tv a anunțat într-o postare pe Facebook că se retrage din Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, al cărei co-președinte era la acel moment.

Marilena Rotaru l-a acuzat pe celălalt co-președinte al asociației, Cătălin Șerban, de faptul că susţine o „anexare politică”.