Reghin: Dosar penal pentru un bărbat care a votat, iar apoi a intrat în cabină din nou, cu fiica sa

Reghin: Dosar penal pentru un bărbat care a votat, iar apoi a intrat în cabină din nou, cu fiica sa

Un bărbat din Reghin, judeţul Mureş, are dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, întrucât membrii unei secţii de votare au observat că, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, acesta a revenit împreună cu fiica sa şi a intrat cu ea în cabină.

„Incidentul s-a petrecut la o secţie de votare din Reghin, unde un cetăţean şi-a exercitat dreptul la vot, după care a revenit cu fiica sa, având drept de vot, au luat buletinul de vot şi au intrat împreună în cabina de votare. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru tentativă de fraudă la vot, de două sau mai multe ori. Buletinul de vot al fiicei a fost anulat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Mureş pentru Mediafax.

Reprezentanţii Ministerului de Interne şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean Mureş, Sonia Deaconescu, au confirmat informaţia.

Tot în Reghin s-a reclamat că unele persoane promit bani şi băuturi alegătorilor, pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, iar la Cuci, că primarul ar îndemna cetăţenii, lângă secţia de votare, să meargă la vot şi să voteze într-un anumit fel.

Toate aceste sesizări au fost transmise spre cercetare Poliţiei, a declarat Deaconescu.