Rejudecarea dosarului transferurilor, amânată pentru 7 octombrie, pentru că doi magistraţi au fost schimbaţi

Rejudecarea dosarului transferurilor, amânată pentru 7 octombrie, pentru că doi magistraţi au fost schimbaţi
Foto: gsp.ro

Magistraţii Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, desemnaţi să rejudece dosarul transferurilor de jucători, au fost schimbaţi, după ce au făcut cereri de abţinere, pe motiv că au judecat şi prima dată apelul.

Astfel, începerea discuţiilor a fost amânată pentru data de 7 octombrie, scrie Mediafax.

Dosarul privind transferurile de jucători, în care 8 oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie, a fost repartizat, după trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecătorii Viorica Costiniu şi Constantin Luchian Constantinescu.
Cererile acestora au fost admise de către un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizării aleatorii, cauza urmând să fie judecată de magistraţii Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb.

Oamenii de fotbal acuzaţi în acest dosar nu s-au prezentat miercuri la instanţă.

La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.