Remus Rădoi ‘CODIȚĂ’: ‘Numărul doi din MAI știa de trei luni că cei de la conducerea Poliției Caracal informează grupurile infracționale despre ce este în dosare’ (VIDEO)

Remus Rădoi 'CODIȚĂ': 'Numărul doi din MAI știa de trei luni că cei de la conducerea Poliției Caracal informează grupurile infracționale despre ce este în dosare' (VIDEO)
Foto: Olt Alert.ro

EXCLUSIV B1 TV // Remus Rădoi, cunoscut și sub numele de „Codiță”, a declarat luni, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum”, că în luna mai a făcut o sesizare la Ministerul Afacerilor Interne cu privire la faptul că șeful Poliției din Caracal și adjunctul său au legături cu interlopii din Olt. Rădoi susține că numărul 2 din MAI era, încă de atunci, la curent cu aceste informații.

Întrebat de moderatorul Tudor Barbu de ce crede că nu este scos la iveală întrg adevărul cu privire la cazul Caracal, Remus Rădoi a răspuns: „Asta am întrebat și eu. Am făcut o sesizare către DGA central și către MAI. MAI știa, prin intermediul numărului 2 din MAI, secretarul de stat Nucu Gheorghe, de acum trei luni, că șeful Poliției de la Caracal și adjunctul lui sunt în conivență cu grupul infracțional”.

”Numărul doi din MAI, secretarul de stat Nucu Gheorghe, era informat de mine că la nivelul Poliției Caracal există o conducere care informează grupurile infracționale despre ce este în dosare, ce urmează se li se întâmple. Într-una dintre sesizări spuneam că șeful Poliției Caracal a anunțat un hoț că urmează să i se facă percheziții a doua zi. Am dovezi, am indicat un nume și date, politiști care mi-au spus când au mers la descindere cum s-a întâmplat. (…) Există factor polițienesc implicat cu certitudine”, a mai spus Remus Rădoi, zis „Codiță”, cel prezentat în spațiul public drept interlopul care primea informări de la Poliție în ziua în care Alexandra a sunat la 112.

În acest context, amintim că Gheorghe-Nucu Marin a fost eliberat, la 6 august, funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Gheorghe-Nucu Marin s-a aflat la comanda ministerului la protestul din 10 august 2018.

Referitor la Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispriției celor două fete din Caracal, Rădoi a susținut că, din informațiile sale, acesta ar avea legături cu un grup infracțional din Italia.

„Din informațiile noastre, avea un grup dezvoltat pe Italia și din ceea ce știu de la un domn din DIICOT era documentat că lucra pe Italia”, a spus Rădoi.

De asemenea, întrebat cum se explică faptul că Dincă a violat-o și ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în condițiile în care este cunoscut faptul că de obicei traficanții nu își agresează victimele, Rădoi a precizat: ”Au mai fost situații de genul ăsta. Cred că în momentul în care fata refuză vehement, cred că o parte din infractori recurg și la metoda asta, pentru că ar fi expuși dacă ar lăsa-o în libertate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)