Reșița: Un băieţel de opt ani a fost găsit pe fundul unei piscine. Bazinul nu avea salvamar specializat, iar ambulanţa a ajuns la caz fără medic (VIDEO)

Reșița: Un băieţel de opt ani a fost găsit pe fundul unei piscine. Bazinul nu avea salvamar specializat, iar ambulanţa a ajuns la caz fără medic (VIDEO)

Temperaturile caniculare îi determină pe români să ia cu asalt ştrandurile. Doar că ceea ce se anunţa o simplă bălăceală la piscină s-a transformat în tragedie la un ştrand din Reşiţa. Un băieţel de opt ani a fost găsit pe fundul bazinului, la 30 de minute de când bunica ce-l însoţea a anunţat personalul ştrandului că acesta lipseşte, informează B1 TV.  Rudele se întreabă acum dacă băiețelul putea fi salvat, mai ales că piscina nu avea salvamar specializat iar ambulanţa a ajuns la caz fără medic. Nici bunica nu scapă de anchetă pentru că l-a lăsat nesupravegheat pe minor.

Ştrandul din Reşiţa unde s-a înecat copilul de opt ani nu are salvamar, ci doar personal cu astfel de atribuţii. Cel puţin asta susţine administratorului bazinului. Însă nu este singura neregulă.
Tragedia a fost semnalată de bunica ce l-a însoţit pe micuţ la ştrand, în momentul în care se pregătea de plecare. Femeia a observat că acesta lipseşte în jurul orei 19.30, adică la o jumătate de oră după închidere. Au urmat zece minute de căutări. Băieţelul a fost scos din bazinul destinat adulţilor, deşi bunica îl lăsase la scăldat în cel pentru copii.

”Copilul era în stop cardio-respirator cu manevre în curs de resuscitare. Manevrele s-au continuat. Am reuşit să-l stabilizăm şi a fost trimis la Timişoara. Șansele de supravieţuire sunt destul de mici”, a declarat un medic.

Alte semne de întrebare planează asupra modului în care au acţionat echipajele de urgenţă. Salvarea care a venit să preia victima nu avea medic. Micuţul era deja în comă, iar la în spitalul din Reşiţa nu erau specialişti pentru a-l îngriji corespunzător pentru starea în care a fost dus. Aşa că băieţelul a fost transportat la Spitalul de copii din Timişoara.

Nu doar poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. Protecţia Copilului o verifică acum şi pe bunică pentru a stabili cum se a rămas minorul nesupravegheat.

Nereguli în cazul copilului înecat în piscină

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)