Restricții de trafic rutier. Buleverdele închise pentru Semimaratonul Bucureștiului

Restricții de trafic rutier. Buleverdele închise pentru Semimaratonul Bucureștiului
Busy crowded traffic jam on the road

Traficul rutier este restricționat în București, în acest weekend. Mai multe evenimente au fost loc sâmbătă și duminică. Cel mai amplu dintre ele este cea de-a 11-a ediție a Semimaratonului București, organizat de Bucharest Running Club. Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii au anunțat și restricțiile rutiere aplicate, care vizează mai multe bulevarde principale.

Restricțiile încep de sâmbătă, 7 mai, și de vor incheia duminica, 8 mai.

Pentru ziua de sâmbătă, organizatorii Semimaratonului București au anuntat următoarele restrictii:

  • Bulevardul Unirii între bulevardul Libertății și bulevardul I.C.Brătianu și bretelele adiacente Pieței Constituției, între orele 07:00 – 15:00
  • Bulevardul Libertății între Națiunile Unite și Splaiul Independenței -amenajare zona START începând cu orele 16.30 – până la orele 14.30 a zilei de 8 mai
  • Bulevardul Libertății – amenajare zona SOSIRE, începând cu orele 15.00 până la orele 14.30 a zilei de 8 mai

Duminică, șoferii nu vor avea acces în următoarele zone:

  • Bulevardul Unirii între artera Libertății și I.C.Brătianu și bretelele adiacente Pieței Constituției, între orele 07.30 – 14.30
  • Bulevardul Libertății între Calea 13 Septembrie și Națiunile Unite între orele 07.30 – 14.30
  • Bulevardul între Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie între orele 07.30 – 14.30

În ultima zi a maratonului, traficul va fi restricționat și pe traseele curselor de 10km Individual și 21 km ale maratonului, precum și pe străzile care acced în acestea în intervalul orar 07.30 – 14.30. Aici însă, arterele de circulație vor fi redeschise traficului rutier secvențial, în funcție de poziția ultimului alergător.

„Străzi Deschise” nu are loc în weekend-ul 7-8 mai

Weeekend-ul 7-8 mai ar fi trebuit să fie al doilea din programul Străzi deschise, în care arterele rutiere din centrul Bucureștiului vor deveni pietonale, însă va fi anulat din cauza Semimaratonului.

Circulația rutieră este restricționată de obicei în zilele de sâmbătă și duminică pe Șoseaua Kiseleff, ȋntre Str. Arhitect Ion Mincu și Str. Monetăriei, pe Calea Victoriei, ȋntre Piața Victoriei și Splaiul Independenței, precum și pe Bd. Unirii, ȋntre Splaiul Unirii și Bd. Dimitrie Cantemir (zona fȃntȃni, ambele sensuri) și pe tronsonul cuprins ȋntre Bd. Dimitrie Cantemir și Bd. Mircea Vodă (sensul spre Piața Alba Iulia).

Bulevardele rutiere menționate vor fi închise traficului rutier în fiecare zi de sâmbătă și duminică, până pe 16 octombrie, în intervalul orar 9.00 – 22.00 .

Jill Biden, vizită oficială în București

De asemenea, șoferii vor putea întâmpina restricții de trafic rutier ca urmare a programului stabilit pentru deplasarea Primei Doamne a Americii în București. Pentru ziua de sâmbătă, Jill Biden are agenda plină de întâlniri oficiale. Prima doamnă a Statelor Unite va avea întrevederi cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei americane și cu profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați, dar și cu prima doamnă a României, Carmen Iohannis.  Cele două vor merge apoi împreună la o școală publică din Bucureşti, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi. Jill Biden va fi primită de cadrele didactice ucrainene şi române.

Urmăriți B1TV.ro și pe