Revoltă în rândul catolicilor: Vom demola Cathedral Plaza. ÎPS Ioan Robu: Corupția ne-a băgat cu capul în pământ (VIDEO)

Revoltă în rândul catolicilor: Vom demola Cathedral Plaza. ÎPS Ioan Robu: Corupția ne-a băgat cu capul în pământ (VIDEO)
Foto: libertatea.ro

Protest amplu al catolicilor în Capitală! O mie de oameni au ieşit în stradă pentru a cere demolarea clădirii aflată lângă Catedrala Sfântul Iosif. La eveniment a luat parte şi cel mai important om al bisericii catolice în Romania, Arhiepiscopul Ioan Robu, care a criticat aspru corupţia din ţara noastră. transmite B1TV.

Marsul a pornit din fata Catedralei Sfantul Iosif, lângă care se află Cathedral Plaza, o cladire de birouri de 18 etaje si 75 de metri inaltime. Este şi cea care stârneşte revoltă în rândul catolicilor. Protestatarii au declarat că Primaria ar trebui sa respecte o decizie a tribunalului Dambovița, data în 2012, conform careia Cathedral Plaza trebuie demolata. In 2013, Curtea de Apel Ploiesti a stabilit că primarul Capitalei trebuie sa dea dispozitie de demolare. Intre timp, hotararea initiala a fost anulata de Tribunalul Dambovita, dar repusa in drepturi de Curtea de Apel Ploiesti, anul trecut.

Revoltă în rândul carolicilor: Vom demola Cathedral Plaza.

#DIRECT_ONE_c8p1xg#

Aşadar, nici dupa 70 de procese situatia nu este clara. In prezent, la Tribunalul Bucuresti este pe rol cererea dezvoltatorului de intrare in legalitate a cladirii.

Anul trecut, proprietarul cladirii, Ioannis Papalekas, l-a dat in judecata pe Ioan Robu si a cerut 5 milioane de euro daune morale, pentru afectarea imaginii sale. Luna aceasta, Tribunalul Bucuresti a respins, insa, cererea facuta.

Pe de alta parte, compania dezvoltatoare a cladirii a contestat actiunea catolicilor. Potrivit oficialilor firmei, instrumentarea unui mars pe strazile Capitalei este si un act de presiune asupra instantelor judecatoresti, atat timp cat pe rolul Tribunalului Bucuresti se judeca cererea de intrarea in legalitate a Cathedral Plaza.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe