Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Lista notelor la Bac, pe județe, afișată de Edu.ro

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea specială. Lista notelor la Bac, pe județe, afișată de Edu.ro

În premieră, în acest an, absolvenții clasei a XII-a, au putut susține examenul de Bacalaureat în cadrul unei sesiuni speciale organizată în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, elevii care din motive medicale nu au putut susține examenul de Bacalaureat, potrivit calendarului inițial, s-au putut prezenta la o a ddoua sesiune. Mai exact, edste vorba despre acei elevi care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, care au fost în izolare sau carantină, din cauza Covid-19, sau care au avut alte probleme medicale.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că la etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenţi ai clasei a XII-a.

Potrivit situaţiilor transmise de către inspectoratele şcolare, în 9 judeţe (Alba, Arad, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Neamţ, Sălaj, Teleorman şi Timiş) nu s-au consemnat situaţii care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale.

În Capitală vor susţine această etapă 12 candidaţi, iar în judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Vaslui un singur candidat.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea speciala. Lista notelor la Bac, pe județe, afișată de Edu.ro

Alba

Arad

Argeș

Bacău

Bihor

Bistrița-Năsăud

Botoșani

Brașov

Brăila

București

Buzău

Călarași

Caraș-Severin

Cluj

Constanța

Covasna

Dâmbovița

Dolj

Galați

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomița

Iași

Ilfov

Maramureș

Mehedinți

Mureș

Neamț

Olt

Prahova

Satu Mare

Sălaj

Sibiu

Suceava

Teleorman

Timiș

Tulcea

Vâlcea

Vaslui

Vrancea

Cum și când poți depune contestație la sesiunea specială a Bacalaureatului din2020

În aceeași zi în care se afișează rezultatele, absolvenții de liceuvor putea depune contestații.

Contestațiile pot fi depuse / transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, conform ordinului Ministerului Educației și Cercetării, candidații care depun / transmit prin mijloace electronice contestații, completează semnează și depun / transmit, prin mijloace electronice, o declarație-tip în care menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Când se afișează rezultatele finale la sesiunea speciala a Bacului

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 6-9 iulie are loc sesiunea specială, pentru elevii care nu au putut participa la prima sesiune din cauza epidemiei de coronavirus.

Totodată, pe data de 10 iulie vor fi afișate primele rezultate. De asemenea, pe data de 12 iulie va avea locafișarea rezultatelorfinale (după ora 12:00).