Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate. Notele obținute de elevi, după contestații

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate. Notele obținute de elevi, după contestații
Sursa foto: Pixabay

Duminică, 4 iulie, au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după contestații.

Aproximativ 77 % dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au avut medii peste 5, în timp ce 132 de candidaţi au avut media 10, informează Ministerul Educaţiei.

Pentru a afla nota finală, candidații, absolvenții clasei a VIII-a, trebuie să introducă un cod unic, pe site-ul Evaluare.Edu.ro.

Primele modificări, după contestații: Un elev din Capitală a reușit să ia nota 10, după evaluarea contestației depuse. Astfel, numărul notelor de 10 la nivelul Bucureștiului a ajuns la 14, în loc de 13.

În Cluj, încă un elev a reușit să ia nota 10. Astfel, la nivelul județului, sunt acum 16 note de 10. De asemenea, Timișul are 9 note de 10, după contenstații.

Evaluarea Națională 2021. Notele din prima etapă

Elevii de clasa a VIII-a care au susțiut la examenul de Evaluare Națională 2021 au primit rezultatele, marți, 29 iunie. Cei nemulțumiți de notele obținute la probele scrise au putut să depună contestații în aceeași zi și miercuri, inclusiv.

După afișarea primelor note au fost depuse peste 20.000 de contestații, cu 5.000 mai multe față de anul trecut.

În prima fază de corectare a lucrărilor la nivel național, au fost obținute 120 de medii de 10 la Evaluarea Națională, de șapte ori mai puține față de anul trecut. În Cluj au fost cele mai multe note de 10. 15 elevi au reușit să obțină nota maximă la ambele probe, iar în București au fost 13 note de 10.

Ultima oră