Robert Negoiță a anunțat că încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic în sectorul 3. Investiția va ajunge la aproape 400 de milioane de lei

Robert Negoiță a anunțat că încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic în sectorul 3. Investiția va ajunge la aproape 400 de milioane de lei
Foto: ancheteonline.ro

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat miercuri că încă 300 de blocuri vor fi reabilitate termic în acest sector, iar lucrările vor începe în iunie, potrivit Agerpres.

„Dintre cele 300, în afară de cele 600 deja reabilitate, parte dintre ele au intrat deja în reabilitare (…). Încercăm până la sfârșitul lunii martie să avem schela pe ele”, a declarat Robert Negoiță.

Mai mult, primarul a precizat și care va fi modalitatea de finanțare a lucrărilor.

„Cele 300 pe care le introducem acum în reabilitare sunt pe program local, cu finanțare locală, dar pe care le vom rambursa cu bani de la Europa, pentru că noul ghid permite, adică pentru acele lucrări ce au fost finanțate și sunt eligibile ne rambursează banii, ceea ce este un ajutor extraordinar și este singura șansă să atragem anul acesta ceva bani, pentru că exercițiul financiar este din 2014-2020, noi suntem deja în 2016 și absorbția este zero”, a spus Negoiță.

Aproape 400 de milioane de lei vor fi investiți pentru reabilitarea celor 300 de blocuri.

„Mai sunt încă 3-400 de blocuri care sunt nereabilitate și ai căror reprezentanți încă nu au venit să depună documentația, de aceea am făcut apel să vină să o depună”, a mai precizat edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe