Românca Irina Anghel–Enescu, în juriul Global Teacher Prize, supranumit și premiul Nobel pentru educație, care oferă un milion de dolari unui profesor excepțional (VIDEO)

Românca Irina Anghel–Enescu, în juriul Global Teacher Prize, supranumit și premiul Nobel pentru educație, care oferă un milion de dolari unui profesor excepțional (VIDEO)

O româncă face parte din juriul Global Teacher Prize, supranumit și Premiul Nobel pentru educație, care oferă un milion de dolari unui profesor excepțional.

Irina Anghel Enescu este fondatoarea unui ONG care susține dezvoltarea României prin antreprenoriat, educație și leadership și face parte din consiliile de adminsitrație a mai multor organizaţii non profit la nivel internaţional.

Din juriu mai fac parte decanul Harvard School of Education, actorul Kevin Spacey sau fondatoarea Teach for All.

„Sunt onorată să fac parte din juriul Global Teacher Prize. Este un proiect extraordinar care își propune să folosească atât reputația susținătorilor săi, cât și forța banilor puși la bătaie pentru a aduce în lumina reflectoarelor super-profesorii. Ei sunt eroii insuficient mediatizați cărora le datorăm atât de mult”, a declarat Irina Anghel-Enescu pentru wall-street.

Înființat în urmă cu doi ani de Fundaţia Variety, acest premiu a înregistrat anul trecut peste 5.000 de aplicații și nominalizări din 127 de țări, iar câștigătoarea a fost Nancie Atwell, o profesoară din Statele Unite ale Americii, care a primit premiul de un milion de dolari de la fostul președinte Bill Clinton.

Global Teacher Prize este o competiție deschisă profesorilor din toată lumea, care predau tinerilor între 5 si 18 ani, iar termenul-limită de depunere a aplicațiilor pentru ediția din 2016 este 10 octombrie 2015.

O româncă în juriul ”Premiul Nobel” pentru educație