TOŢI românii trebuie să știe asta: Au plecat cu o mașină DACIA în SIBERIA și au PĂŢIT… (FOTO, VIDEO)

TOŢI românii trebuie să știe asta: Au plecat cu o mașină DACIA în SIBERIA și au PĂŢIT... (FOTO, VIDEO)

Doi români din Satu-Mare au pornit într-o expediţie mai puţin obişnuită. La volanul unui autoturism Dacia, Attila și Norbert Bertici, tată şi fiu, au parcurs, în două săptămâni, aproape 13.000 de kilometri, până în îndepărtata Siberie.
Ei au vrut să refacă astfel traseul bunicului care a evadat dintr-un lagăr din Siberia și a venit până în România, pe jos, pe parcusul a doi ani și jumătate.

Cei doi au urmat traseul bunicului, respectiv străbunicului lor, care a evadat din lagărul din Vladivostok și a venit pe jos spre ţară, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează digi24.ro. Bucuria celor doi, când au ajuns în orașul siberian de pe malul Oceanului Pacific, a fost imensă.

„A fost un drum foarte greu, cu mașina nu prea am avut probleme, dar este obositor să… în 14 zile aproape 13.000 de kilometri”, a spus Attila Bertici.

(Foto: Hello Siberia „Satu Mare – Vladivostok” / Facebook)

De când au plecat în expediţie, cei doi au ținut un jurnal online unde familia şi prietenii au putut urmări imagini şi impresii de pe traseu.

Temerarii au avut parte atât de șosele bune, cât și de drumuri de piatră. Au înfruntat vânturi puternice, dar și temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius. De toate acestea vor avea parte și pe drumul de întoarcere, pe care îl vor parcurge, însă, pe un alt traseu.

Cei doi români vor ajunge acasă în preajma sărbătorilor.
Expediția, care va însuma 30.000 de kilometri, îi va costa nu mai puţin de 12.000 de euro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Hello Siberia „Satu Mare – Vladivostok” / Facebook)