România dispune de 6 centre de cazare pentru migranți: Au o disponibilitate de 60% / Fluxul migranților afgani a crescut față de 2020 (VIDEO)

România dispune de 6 centre de cazare pentru migranți: Au o disponibilitate de 60% / Fluxul migranților afgani a crescut față de 2020 (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Potrivit unor informații noi, migranții afgani au schimbat rutele spre occident, și vor să ajungă în vestul Europei trecând prin România. Asta după ce supravegherea a fost sporită la frontierele Ungariei și Croației.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor organiza o reuniune de criză pentru a discuta despre căderea Afganistanului în mâinile talibanilor, a anunțat blocul comunitar. Și ambasadorii ţărilor NATO vor participa astăzi la o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre situaţia din Afganistan, unde ţările occidentale încearcă să-şi accelereze operaţiunile de evacuare.

Migranții afgani au schimbat rutele și trec prin România

Ermina Mihai, purtător de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări a oferit mai multe detalii cu privire la afganii ce ar putea ajunge în România, în direct pe B1 TV.

Anul acesta, la nivelul Inspectoraului General pentru Imigrări au fost depuse aproximativ 2.800 de cereri, de către cetățenii afgani, privind acordarea unei forme de protecție (…) Comparativ cu anul trecut, cifra este în ușoară creștere (…) Analizele din ultima săptămână reflectă același număr constant, de cereri de azil, dacă mă raportez doar la cetățenii din Afganistan.

Cererea cetățenilor din Afganistan este în creștere față de anul trecut”, a precizat ea, pentru B1 TV.

România dispune de 6 centre de cazare pentru migranți

La nivel național, după cum știți, sunt șase centre de cazare și procedură pentru solicitanții de azil. Gradul lor de ocupare, în acest moment, este de 60% capacitate. Fiecare decizie care va fi luată, este luată în raport cu dinamica situației operative (…) În momentul de față, în cele șase centre de cazare spațiul este suficient și în funcție de situația operativă sunt dispuse și alte măsuri. La acest moment, din punct de vedere al cazării acestor persoane, nu este nevoie de alte demersuri”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii