România este pe locul 2 în Europa și pe 6 în lume la decesele COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore, transmite CNCAV

România este pe locul 2 în Europa și pe 6 în lume la decesele COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore, transmite CNCAV
Foto: Hepta.ro

România a ajuns pe locul doi în Europa și pe 6 în lume, la decesele COVID-19, raportate în ultimele 24 de ore, după cum informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anti-COVID.

Decesele pacienților din România, raportate marți de către Grupul de Comunicare Strategică reprezintă 5% dintre decesele asociate COVID-19 raportate în întreaga lume.

România, pe locul 2 în Europa la decesele asociate COVID-19 și raportate marți, 28 septembrie

Bilanțul trist a fost anunțat de către CNCAV ce încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra situației din țară. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare anti-COVID din România trage un semnal de alarmă și îndeamnă, în continuare, populația să se vaccineze împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore (…) Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, transmite CNCAV.

CNCAV mai precizează faptul că decesele din raportate în cursul zilei de marți, reprezintă „de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană” și „de 6.34 de ori mai multe decese decât media în lume”.

Peste 10.000 de persoane, internate, iar 300 dintre ei sunt minori

Totodată, autoritățile au precizat că în spitalele din România sunt internate peste 10.000 de persoane, diagnosticate cu COVID-19, iar aproape 300 dintre ei sunt minori.

Avem peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori. Peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor”, a mai transmis CNCAV.

CNCAV, îndemn la vaccinare

Totodată, CNCAV trage un semnal de alarmă și îndeamnă oamenii să se vaccineze anti-COVID. La nivelul României, acoperirea vaccinală este de 28%, în timp de în  Europa a ajuns la 52%, iar în întreaga lume la 33%.

Acoperirea vaccinală (raportată la întreaga populație – nu doar populația eligibilă):

  • Europa: vaccinați complet 52% și încă 4.5% cu prima doză.
  • Lume: vaccinați complet 33% și încă 12% cu prima doză.
  • România: vaccinați complet 28% și încă 1% cu prima doză