România nu scapă de caniculă: ANM anunță un nou val de căldură, cu temperaturi și de 40 de grade. Județele vizate de codurile galben și portocaliu

România nu scapă de caniculă: ANM anunță un nou val de căldură, cu temperaturi și de 40 de grade. Județele vizate de codurile galben și portocaliu
Meteorologii avertizează că valul de caniculă va persista în România în perioada următoare. Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și unul portocaliu de val de căldură și disconfort termic valabile în zilele următoare.

Val de căldură peste România. Avertismentul ANM

Codul galben de val de căldură și disconfort termic ridicat e valabil în aproape toată țara, în zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie.

Astfel, căldura va persista luni în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde în cea mai mare parte a țării. Mai ales în vest și sud disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, valorile maxime vor oscila a între 33 și 37 de grade.

Canicula se va menține și în perioada următoare.

Foto: ANM

De asemenea, pentru ziua de 26 iulie a fost emis un cod portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat, valabil în județe din vest și sud.

Astfel, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului temperaturile vor crește chiar mai mult. În general, după-amiaza se vor înregistra chiar și 37 – 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade. Asta înseamnă că disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Urmăriți B1TV.ro și pe