ROMÂNIA, în TOPUL erorilor militare din perioada 1915-1916 (VIDEO)

ROMÂNIA, în TOPUL erorilor militare din perioada 1915-1916 (VIDEO)

Intrarea României în Primul Război Mondial apare într-un top al celor mai mari greșeli militare din timpul conflagrației, într-un material video publicat pe Youtube.

Analiza prezintă calculele greșite pe care generalii le-au comis și care au marcat soarta Marelui Război, chiar în toiul confruntărilor militare, mai exact în intervalul 1915-1916.

Materialul explică faptul că intrarea României în Război de partea Antantei, în iunie 1916, a coincis cu desfășurarea Ofensivei Brusilov, în Galiția, prin care armata țaristă a urmărit să recucerească teritoriile ocupate în 1915 de armata Puterilor Centrale. Succesul operațiunii a convins România să intre în război de partea Antantei.

O primă consecință a operațiunii a fost întreuperea atacului de la Verdun de către forțele germane și comasarea de trupe pe frontul de est.

În acest context, Romania nu se putea baza decât pe trupele țariste sleite de puteri pentru a respinge invazia austro-ungară.

Așa se explică de ce România a căzut rapid pradă în mâinile puterilor centrale și odată cu ea imensele rezerve de petrol si de grâne.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.