România văzută prin ochii unui britanic: Am crezut că m-am întors cu 100 de ani în timp. M-am simțit ca într-o rulotă țigănească

România văzută prin ochii unui britanic: Am crezut că m-am întors cu 100 de ani în timp. M-am simțit ca într-o rulotă țigănească
Foto: dailymail.co.uk

Un jurnalist britanic de la Daily Mail care a vizitat Maramureșul a povestit, la întoarcerea în țară, experiența trăită în România.

Britanicul spune că s-a simțit în România ca și cum s-ar fi „întors cu 100 de ani în timp”, atunci când s-a întâlnit cu ciobanii care mulgeau oile sub umbrar.

„Camera unde am fost cazat avea draperii și fețe de pernă viu colorate, ceea ce m-a făcut să mă simt ca într-o rulotă țigănească”, a mai spus britanicul.

Jurnalistul s-a declarat uimit de faptul că prințul Charles și-a cumpărat o proprietate într-o localitate izolată din Maramureș, unde nu locuiește nicio celebritate.

Britanicul a fost impresionat de ospitalitatea oamenilor de aici și de preparatele culinare pe care a avut șansa să le deguste.

„Ciobanii au venit la mine cu brânză adevărată, m-au invitat să luăm prânzul împreună: am mâncat sarmale, gogoși și am băut palincă de mere, specific locală, Oriunde m-am dus am fost primit cu ospitalitate”, mai spune acesta.

Jurnalistul a apreciat încercările românilor de a-i face pe oaspeți să se simtă bine, precum și peisajele spectaculoase văzute aici, și s-a declarat impresionat de prețurile mici din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe