Românii, amatori de vacanțe scumpe: Față de acum zece ani, cererea pentru hotelurile de trei sau patru stele s-a triplat

Românii, amatori de vacanțe scumpe: Față de acum zece ani, cererea pentru hotelurile de trei sau patru stele s-a triplat
Foto: observatorulph.ro

Românii călătoresc tot mai mult și cheltuie din ce în ce mai mulţi bani în concediu. Cel puţin aşa arată cele mai recente date ale operatorilor de turism, informează B1 TV. Practic, numărul sejururilor în străinătate s-a triplat. Mai mult, spre deosebire de acum zece ani, cererea pentru hotelurile de o stea a dispărut, iar cea pentru locaţiile de trei sau patru stele s-a triplat.

”Faţă de acum cinci – zece ani a dispărut cererea pentru hotelurile de o stea, două stele şi acum turiştii vor să meargă mai mult la hoteluri de trei – patru stele. Marea majoritate au servicii cu masă, demipensiune, all inclusiv, unele au şi mic dejun, depinde pentru ce optează turiştii”, a declarat Andreea Roman, consilier turism.

Ofertele care includ asemenea unităţi de cazare i-ar putea face pe români să cheltuiască cel puţin 1.500 de euro pentru un concediu.

”Avem în prezent vacanţe de şapte nopţi în Mauritius , hotel de 4, 5 stele, preţul pleacă de la 1.575 euro, sau în Maldive, tot șapte nopţi, iar pachetele pleacă de la 2.100, 2.150 de euro.
Pentru cine are timp mai mult, avem şi vacanţe mai lungi, de 14 nopţi de cazare”, a spus Marius Berca, director agenție turism.

Turiştii români par să fie tot mai darnici. Potrivit datelor autorităților din turism, doar 11% dintre cei care pleacă în vacanţă spun că vor cheltui anul acesta mai puţin de 1.000 de lei. Cei mai mulţi sunt dispuşi să de peste 2.000 de lei pentru relaxare şi 17% chiar peste 4.000 de lei.

În ceea ce priveşte transportul, jumătate dintre turişti preferă cursele de linie sau charterele şi iar ceilalţi folosesc maşina proprie sau autocarul.

”Turiştii sunt sensibil egali, adică 50% – 50%, cei care călătoresc cu avionul și cei care călătoresc cu autocarul. În ultimii doi ani de zile preţurile la avion au scăzut foarte mult şi sunt mulţi
care îşi doresc să meargă cu avionul”, a mai spus Marius Berca.

Reprezentanţii agenţiilor de turism mai spun că faţă de acum cinci sau zece ani, a scăzut la jumătate numărul celor care spun că nu pleacă deloc în vacanţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe